Marc

"Fais de ta vie un rêve et d'un rêve, une réalité"

Living the dream. Korte omschrijving van een Nederlander in Frankrijk, die sinds een aantal jaar geniet van het leven op het platteland. En inmiddels vloeiend Frans spreekt.

Ik ben na mijn pensioen naar Frankrijk verhuisd en heb hier, samen met mijn vrouw en onze paarden, een heerlijk nieuw leven opgebouwd. In Nederland zijn wij tempo gewend in alles wat wij doen. Veel is aan tijd gebonden en zeker in winkels is tempo een pre. Nou, dat is in Frankrijk wel een beetje anders. De slogan "vier in een rij, kassa erbij" kennen ze hier niet. Fransen nemen de tijd voor dingen, ze hebben geen haast en laten zich niet opjagen. Behalve in Parijs natuurlijk 😉 Dit was zeker in het begin wennen voor ons. Wachten bij de kassa omdat jouw voorgangster rustig haar chequeboek (ja, dat bestaat hier gewoon nog!) opdiept, een cheque gaat uitschrijven en uiteraard ook nog even de laatste nieuwtjes uitwisselt met de dame achter de kassa. Wonen en leven in Frankrijk vraagt om het aanpassen van je tempo, maar het maakt het leven wel een stuk aangenamer.

In het verleden was ik zelf eigenaar van een reisorganisatie. Ik heb veel kennis van Frankrijk en beschik over een groot netwerk, zowel in Nederland als in Frankrijk. En zakelijk kan ik natuurlijk ook wel het een en ander inbrengen. Omdat de reiswereld zo’n aantrekkingskracht op me uit blijft oefenen, besloot ik in te gaan op het verzoek van Katja om mijn kennis & contacten in te zetten. Gewoon omdat ik het leuk vind mijn kennis te delen.

Ik wens je mooie avonturen in de maquis!