Over ons

SkiMaquis wintersportdeluxe ontdekcorsica Over ons Judith Katja Emilie wintersport Corsica in zand geschreven strand zee

Katja

Er was eens … Een droom. Zelf ondernemer worden. Zelf mogen creëren. Alle eer opstrijken als dingen goed gaan. En verantwoordelijkheid nemen als het in de soep loopt. Mijn hart volgen. Grootse plannen maken. Niet meer in de file staan. Ik geniet ervan. Elke dag weer.

Katja Landeweerd Skimaquis directeur vrouw reisorganisatie

Ik studeerde Toeristisch Management in Haarlem. Na mijn stage op een camping in Frankrijk in de regenachtige zomer van 1997 en met Frankrijk én –jawel- de Fransen voor eeuwig in mijn hart gesloten, ging ik aan de slag. Oorspronkelijk als reserveringsmedewerker, later als supervisor van een reserveringsafdeling, als inkoper en tot slot als product manager. Ik heb gewerkt bij kleine, specialistische touroperators (Frantour en Het Frankrijk Huis). Heel leuk om te doen want de klant is er altijd koning. Service gaat heel ver bij een specialist. Maar ook bij grote jongens als Thomas Cook (Vrij Uit) voelde ik mij chez moi. Het is fijn als er een ruim marketingbudget is. En als een contract min of meer al binnen is op het moment dat je met je visitekaartje wappert.

Tegenwoordig voel ik mij het prettigst in een rol als adviseur. Het geeft voldoening mijn kennis en ervaring met mensen te delen. Om ze te helpen hun vakantieplannen te verwezenlijken. Om dromen uit te laten komen. Met name Corsica laat mijn hart sneller kloppen. De 'Maquis' in SkiMaquis. In essentie een reusachtig rotsblok in de Middellandse Zee. Groter dan Overijssel en Gelderland samen. Eiland van de contrasten. Grillig, ruig & bergachtig. Soms zelfs ongenaakbaar. En dan ineens weer lieflijk in pasteltinten en het zachte licht van de namiddagzon. Wat een ongelofelijke schoonheid! Maar het mooiste vind ik: lukt iets vandaag niet, dan komt het morgen wel. Als je je daar voor openstelt, werkt dat héél aanstekelijk. En het sluit naadloos aan bij het vakantiegevoel.

Ik hoop je snel te spreken om samen plannen te maken voor nieuwe herinneringen!

Marc

"Fais de ta vie un rêve et d'un rêve, une réalité"

Living the dream. Korte omschrijving van een Nederlander in Frankrijk, die sinds een aantal jaar geniet van het leven op het platteland. En inmiddels vloeiend Frans spreekt.

Ik ben na mijn pensioen naar Frankrijk verhuisd en heb hier, samen met mijn vrouw en onze paarden, een heerlijk nieuw leven opgebouwd. In Nederland zijn wij tempo gewend in alles wat wij doen. Veel is aan tijd gebonden en zeker in winkels is tempo een pre. Nou, dat is in Frankrijk wel een beetje anders. De slogan "vier in een rij, kassa erbij" kennen ze hier niet. Fransen nemen de tijd voor dingen, ze hebben geen haast en laten zich niet opjagen. Behalve in Parijs natuurlijk 😉 Dit was zeker in het begin wennen voor ons. Wachten bij de kassa omdat jouw voorgangster rustig haar chequeboek (ja, dat bestaat hier gewoon nog!) opdiept, een cheque gaat uitschrijven en uiteraard ook nog even de laatste nieuwtjes uitwisselt met de dame achter de kassa. Wonen en leven in Frankrijk vraagt om het aanpassen van je tempo, maar het maakt het leven wel een stuk aangenamer.

In het verleden was ik zelf eigenaar van een reisorganisatie. Ik heb veel kennis van Frankrijk en beschik over een groot netwerk, zowel in Nederland als in Frankrijk. En zakelijk breng ik natuurlijk ook wel het een en ander mee. Omdat de reiswereld zo’n aantrekkingskracht op me uit blijft oefenen, besloot ik in te gaan op het verzoek van Katja om mijn kennis & contacten in te zetten. Gewoon omdat ik het leuk vind mijn kennis te delen.

Ik wens je mooie avonturen in de maquis!