Katja

 

Er was eens Een droom. Zelf ondernemer worden. Zelf mogen creëren. Alle eer opstrijken als dingen goed gaan. En verantwoordelijkheid nemen als het in de soep loopt. Mijn hart volgen. Grootse plannen maken. Niet meer in de file staan. Ik geniet ervan. Elke dag weer.

Katja Landeweerd Skimaquis directeur vrouw reisorganisatie

Ik studeerde Toeristisch Management in Haarlem. Na mijn stage op een camping in Frankrijk in de regenachtige zomer van 1997 en met Frankrijk én –jawel- de Fransen voor eeuwig in mijn hart gesloten, ging ik aan de slag. Oorspronkelijk als reserveringsmedewerker, later als supervisor van een reserveringsafdeling, als inkoper en tot slot als product manager. Ik heb gewerkt bij kleine, specialistische touroperators (Frantour en Het Frankrijk Huis). Heel leuk om te doen want de klant is er altijd koning. Service gaat heel ver bij een specialist. Maar ook bij grote jongens als Thomas Cook (Vrij Uit) voelde ik mij chez moi. Het is fijn als er een ruim marketingbudget is. En als een contract min of meer al binnen is op het moment dat je met je visitekaartje wappert.

Tegenwoordig voel ik mij het prettigst in een rol als adviseur. Het geeft voldoening mijn kennis en ervaring met mensen te delen. Om ze te helpen hun vakantieplannen te verwezenlijken. Om dromen uit te laten komen. Met name Corsica laat mijn hart sneller kloppen. De 'Maquis' in SkiMaquis. In essentie een reusachtig rotsblok in de Middellandse Zee. Groter dan Overijssel en Gelderland samen. Eiland van de contrasten. Grillig, ruig & bergachtig. Soms zelfs ongenaakbaar. En dan ineens weer lieflijk in pasteltinten en het zachte licht van de namiddagzon. Wat een ongelofelijke schoonheid! Maar het mooiste vind ik: lukt iets vandaag niet, dan komt het morgen wel. Als je je daar voor openstelt, werkt dat héél aanstekelijk. En het sluit naadloos aan bij het vakantiegevoel.

Ik hoop je snel te spreken om samen plannen te maken voor nieuwe herinneringen!