Emilie Toulis

 

"Mijn hart ligt in Nederland, en mijn ziel in Frankrijk."

Korte omschrijving van een Française in Nederland, die sinds 2003 geniet van de dagelijkse fietstocht op het lekkere vlakke land (alhoewel, die wind ..), maar toch haar baguette bij het ontbijt mist. Geen enkele croissant hier lekker vindt. En drop nog steeds niet lust.

Ik ben in naam van de liefde naar Nederland gekomen en heb hier nieuwe "roots" gecreëerd met mijn man en onze twee lieve blonde koppies. Talen, reizen en snowboarden zijn mijn passies en dus begon ik mijn carrière in Nederland als docente Frans. Dit bleek een opstapje naar het toerisme. Zo werkte ik met veel plezier voor Air Exel, Air Transat en uiteindelijk voor Het Frankrijk Huis.

Omdat zowel doceren & vertalen als reizen inkopen & verkopen zo’n aantrekkingskracht op me uitoefenen, besloot ik beide te omarmen. In mei 2016 werd mijn eigen bedrijf Parlez-vous français geboren, mijn eerste stap naar het ‘eigen baas zijn’. Ik voelde me herboren. Minder sleur, zelf keuzes maken en  zelf verantwoordelijkheid nemen. Het was tijd om het laatste lijntje door te knippen en volledig zelfstandig te worden. In april 2018 werd SkiMaquis geboren. Dit keer een gedeeld avontuur met twee compagnons. Zij zijn net zo reislustig en gedreven als ik.

Wintersport en Corsica: een bijzondere combinatie die veel specifieke kennis vereist. En dat heb ik in huis! Ik deel het graag met onze klanten om te zorgen dat die welverdiende-o-ik-kan-niet-wachten-ik-heb-er-zo’n-zin-in-vakantie een mooie herinnering zal worden. À bientôt!