Coronacrisis | COVID-19

Coronavirus COVID-19 globe mondmasker mondkapje SkiMaquis OntdekCorsica WintersportDeluxe

De coronacrisis. COVID-19. Een pandemie. We staan aan het begin van een nieuw jaar en de wereld is nog altijd in de ban van het coronavirus. Informatie is daarom van essentieel belang. Op deze pagina willen wij jou informeren over de impact van COVID-19 op Frankrijk en Corsica in het bijzonder.

Update 05/01/2022: de boosterprik

La dose de rappel, oui ou non? Vanaf 15 januari 2022 moeten alle personen van 18 jaar en ouder, waarvan de laatste vaccinatie ouder is dan 7 maanden, de boosterprik hebben gehad om de geldigheid van hun 'pass sanitaire' (coronapas) te waarborgen. Dit geldt ook voor toeristen. De boosterprik verlengt de geldigheid van de 'pass sanitaire' direct als het de 3e vaccinatie betreft.

Welke maatregelen gelden er momenteel in Frankrijk en welke discussies zijn er gaande?
Kijk voor de actuele stand van zaken op de pagina van onze vriendinnen van Frankrijk.nl

Testlocaties in Frankrijk

Klik hier voor een overzicht van testlocaties in Frankrijk. Kies voor een van de 2 departementen op Corsica, Corse-du-Sud (2A) of Haute-Corse (2B) en selecteer eerst 'Tests RT-PCR' en kies vervolgens 'tests a tout public'

Meer informatie over het reisadvies: www.nederlandwereldwijd.nl

Bij vragen over een specifieke reissituatie kun je Buitenlandse Zaken contacten via WhatsApp. Ze zijn bereikbaar op dit nummer: +31 6 8238 7796. Je krijgt vaak al binnen 1 uur een reactie.

Corsica: 

Ook op Corsica neemt het aantal besmettingen toe. Met name de omikron-variant zorgt voor druk op de zorg.
Op de website van de Franse overheid zijn actuele cijfers per departement te zien (Affiner la recherchefiltrer par region → kies 'Corse' uit de lijst voor de stand van zaken op Corsica. Eventueel kun je in het tweede zoekveld het betreffende departement kiezen → Corse du Sud of Haute Corse):

Bloedend hart

Corsica snakt voor het 3e jaar op rij naar vakantiegangers die hun mooie eiland willen ontdekken! Van alle regio's van Frankrijk lijkt Corsica het hardst getroffen. Op Corsica vertegenwoordigt het toerisme 30% van het BNP (op het vaste land is dit 7%). De Corsicanen zagen hun reserveringen door de lockdowns fors teruglopen. 

Gelukkig waren de zomer en het najaar van 2021 redelijk succesvol. Maar toch. Zoals de Corsicanen zelf zeggen: la facture sera salée en Corse. Ofwel: Corsica kan een gepeperde rekening tegemoet zien 😢

Be safe!

Wij staan in deze bijzondere tijd graag voor je klaar. Dat blijft ons motto. Maar we verheugen ons natuurlijk ook op het samenstellen van nieuwe droomreizen. Met onze corona-geld-terug-garantie zit je altijd goed! Je kunt ons op werkdagen (m.u.v. woensdag) bellen tussen 10:00 en 17:00 uur. Mailen mag natuurlijk ook. We streven ernaar jouw mail binnen 24 uur te beantwoorden of -zo je wenst- telefonisch contact met je op te nemen.

We wensen je curaghju in deze uitdagende tijden & verwelkomen je graag terug op ontdekcorsica.nl!

Liefs,

Team SkiMaquis

VvKR logo SkiMaquis