Coronacrisis

Coronavirus SkiMaquis

De coronacrisis. Een pandemie. We gaan richting einde jaar en de wereld is nog altijd in de ban van het coronavirus. Informatie is daarom van essentieel belang. Op deze pagina willen wij jou informeren over de impact van COVID-19 op Frankrijk en Corsica in het bijzonder.

Bienvenue en France

Per 15 juni 2020 waren we weer welkom in Frankrijk. Dat liet de Franse overheid op 28/05 weten bij monde van minister-president Edouard Philippe. De coronacrisis leek zijn hoogtepunt te hebben bereikt.
Er werden 2 'maren' verbonden aan het openstellen van het land voor toeristen: de gezondheidssituatie in Frankrijk moest stabiel blijven en er moesten grensafspraken bestaan tussen Frankrijk en het land van herkomst van de reiziger. 

Corsica: update 7 september 2020

Helaas is er in diverse Franse regio's sinds enige tijd een toename van het aantal mensen dat positief getest wordt. Net als in Nederland valt op dat vooral mensen van 15 tot 44 jaar tot deze groep horen. Bijna de helft van deze groep heeft geen klachten (a-symptomatisch). Het merendeel van de mensen zonder noemenswaardige COVID-19 klachten zijn jongeren tussen de 15 en 29 jaar. Het aantal ziekenhuisopnames neemt gelukkig nog niet exponentieel toe.

Vanwege een verhoogde besmettingsgraad heeft de Franse overheid op 05/09/2020 besloten dat ook Corsica tot de rode gebieden (zone rouge) hoort. In totaal werden op Corsica 747 mensen positief getest sinds 1 juli 2020, 532 in Corse-du-Sud en 215 in Haute-Corse. Wel moet worden opgemerkt dat er in het zuiden van Corsica beduidend meer tests zijn afgenomen dan in het noorden, namelijk 20.000 in Corse-du-Sud tegenover 11.000 in Haute-Corse.
Belangrijk om te weten: van de 747 positief geteste mensen werden er 14 opgenomen in het ziekenhuis.

Zone rouge, wat houdt dat in?

In de 'rode' departementen gelden vanuit de Franse overheid vooralsnog geen reisrestricties. Wel kunnen er strengere coronaregels worden toegepast, zoals het verplicht dragen van mondkapjes op straat of de vervroegde sluiting van bars en café's. De Corsicaanse prefect heeft op 06/09/2020 het volgende afgekondigd:

om 00:00 uur mag er in bars geen alcohol meer worden geschonken
restaurants met een bar mogen vanaf middernacht geen alcohol meer serveren aan de bar.
 
winkels die alcohol verkopen mogen dit tot 23:00 uur doen
er mag na 23:00 uur geen alcohol worden genuttigd op straat
na 23:00 uur mag je niet met alcohol over straat

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels een oranje reisadvies afgegeven voor Corsica. Dit houdt in dat wordt geadviseerd alleen noodzakelijke reizen te maken naar Corsica en bij terugkomst 10 dagen in zelfquarantaine te gaan. Wij willen je er volledigheidshalve op wijzen dat een reisadvies niet bindend is. 

Bloedend hart

Corsica snakt naar vakantiegangers die hun mooie eiland willen ontdekken! Van alle regio's van Frankrijk lijkt Corsica het hardst getroffen. Helemaal nu het eiland rood kleurt. Op Corsica vertegenwoordigt het toerisme 30% van het BNP (op het vaste land is dit 7%). De Corsicanen zagen hun reserveringen door de lockdown al opdrogen en lijken een herhaling hiervan voor hun kiezen te krijgen. Toeristen willen hun kennismaking met het Île de Beauté uitstellen tot 2021 en door de recente 'verkleuring' regent het wederom annuleringen. Het normaliter zo gewilde naseizoen lijkt verloren te gaan. Heel erg triest.
Zoals de Corsicanen zelf zeggen: la facture sera salée en Corse. Ofwel Corsica kan een gepeperde rekening tegemoet zien 😷

Be safe!

Wij staan in deze bijzondere tijd graag voor je klaar. Dat blijft ons motto. Maar we verheugen ons natuurlijk ook op het samenstellen van nieuwe droomreizen. Je kunt ons op werkdagen (m.u.v. woensdag) bellen tussen 10:00 en 13:00 uur. Mailen mag natuurlijk ook. Dat hebben we eerlijk gezegd liever 😊. We streven ernaar jouw mail binnen 24 uur te beantwoorden of -zo je wenst- telefonisch contact met je op te nemen.

We wensen je curaghju in deze uitdagende tijden & verwelkomen je graag terug op ontdekcorsica.nl!

Liefs,

Team SkiMaquis

Coronavirus social distancing SkiMaquis

WintersportDeluxe

Het zijn bizarre tijden voor iedereen. Op dit moment zijn er wereldwijd reisbeperkingen vanwege het coronavirus. Links en rechts verwelkomen de eerste bestemmingen gasten gelukkig weer. Dat is zeker een lichtpuntje, maar wellicht zit reizen zoals je gepland had er deze zomer niet in. Daarom is het nu het juiste moment om te kiezen voor een onvergetelijke vakantie in de sneeuw. De bergen lenen zich uitstekend voor een sportieve vakantie. En een verantwoorde vakantie, want er is voldoende ruimte voor iedereen. Een heerlijk vooruitzicht!

Solide

SkiMaquis organiseert reizen naar de mooiste plekjes in de Franse, Oostenrijkse & Zwitserse sneeuw. Het is belangrijker dan ooit jouw reis onder te brengen bij een degelijke reisorganisatie. Zo ben je niet alleen verzekerd van een reis die georganiseerd is door kenners, maar ook van een organisatie die haar zaken financieel op orde heeft en direct actie neemt als dat nodig is. En dat altijd zonder jouw wensen uit het oog te verliezen.

Garantie

Natuurlijk begrijpen we dat jij je mogelijk zorgen maakt over onze financiële situatie. SkiMaquis is aangesloten bij garantiefonds GGTO. Dit houdt in dat jouw geld verzekerd is en dat jouw vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als wij in financiële problemen zouden komen. We kunnen helaas niet garanderen dat we het woord pandemie nooit meer in de mond hoeven te nemen, maar hopelijk geeft je dit jou vertrouwen in ons als kleine specialist.

Kosteloos annuleren

Wil jij je kunnen verheugen op een mooie ervaring in de sneeuw, maar durf je niet te boeken? Dat begrijpen we. Daarom hebben we onze partners gevraagd of ze mee willen werken aan onze tijdelijke flexibele annuleringsvoorwaarden. De meeste partners hebben dit initiatief omarmd. Concreet betekent dit dat wanneer je bij ons boekt, jij jouw reis kosteloos mag annuleren tot 1 oktober 2020*. En we beloven je dat je de aanbetaling van ons terugkrijgt. Dus geen "coronavoucher", maar klinkende munt.

We hopen je met deze tijdelijke voorwaarden genoeg vertrouwen te geven en zien jouw aanvraag voor een fantastische wintersportvakantie naar Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland graag tegemoet!

* niet alle partners willen hun medewerking verlenen. In dat geval informeren wij je vooraf. Geen verrassingen dus!

Be safe!

Wij staan in deze bijzondere tijd graag voor je klaar. Dat blijft ons motto. Maar we verheugen ons natuurlijk ook op het samenstellen van nieuwe droomreizen. Je kunt ons op werkdagen (m.u.v. woensdag) bellen tussen 10:00 en 13:00 uur. Mailen mag natuurlijk ook. Dat hebben we eerlijk gezegd liever 😊. We streven ernaar jouw mail binnen 24 uur te beantwoorden of -zo je wenst- telefonisch contact met je op te nemen.

We wensen je sterkte in deze uitdagende tijden & verwelkomen je graag terug op wintersportdeluxe.nl (Ski) & ontdekcorsica.nl (Maquis)!

Liefs,

Team SkiMaquis